Maahanmuuttajat

165 000 jäsenemme joukosta löytyy paljon maahanmuuttajataustaisia tähtiammattilaisia. JHL:n maahanmuuttajatoiminta on monipuolista ja kasvavaa! Toivotamme kaikki tervetulleiksi ammattiliittoon.

Tältä sivulta löydät

  1. Koulutukset ja tapahtumat
  2. Alueelliset maahanmuuttajaverkostot
  3. Tietoa työelämästä eri kanavissa
  4. Ota yhteyttä!

Tällä hetkellä jäsenistämme noin 6300 puhuu äidinkielenään muuta kuin suomea, ruotsia tai saamea. Tähtiammattilaistemme monipuoliset taustat ovat muun muassa Virosta, Venäjältä, Thaimaasta, Somaliasta ja Irakista.

Liity jäseneksi!

Koulutukset ja tapahtumat

Järjestämme säännöllisin väliajoin koulutuksia ja tapahtumia, jotka on suunnattu nimenomaan maahanmuuttajataustaisille jäsenillemme. Tilaisuuksia on sekä suomeksi että englanniksi.

Koulutus- ja tapahtumakalenteri

Alueelliset maahanmuuttajaverkostot

Meillä on kuusi alueellista maahanmuuttajaverkostoa. Verkostot ovat perustettu madaltamaan maahanmuuttajataustaisten tähtiammattilaisten kynnystä tulla mukaan toimintaamme.

Verkostojen tehtävänä on parantaa maahanmuuttajajäsentemme tiedonsaantia työelämästä ja työntekijän oikeuksista. Verkostoissa myös keskustellaan ammattiliitosta ja ajankohtaisista työelämäasioista. Hauskanpitoakaan ei tietenkään unohdeta!

Itä-Suomen maahanmuuttajaverkoston jäseniä ryhmäkuvassa.

Kaikki maahanmuuttajataustaiset JHL:n jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita maahanmuuttajaverkostojen toimintaan. Tutustu oman alueesi ryhmään ja tule mukaan tapaamisiin! Liity myös JHL:n maahanmuuttajaverkostojen Facebook-ryhmään!

Etelä-Suomi, KaMuT

Sisä-Suomi, Jalla-Jalla!

Sisä-Suomen maahanmuuttajaverkosto Jalla-Jalla! parantaa JHL:n maahanmuuttajajäsenten tiedonsaantia työelämästä sekä työntekijän oikeuksista ja velvollisuuksista. Verkosto toimii myös vertaisverkostona, jossa keskustellaan ajankohtaisista ammattiliiton asioista ja maahanmuuttajien työelämäasioista. Verkosto on elokuussa 2021 ja se on JHL:n kolmas maahanmuuttajaverkosto.

Jalla-Jalla! = Mennään!

Ryhmän tavoitteena on aktivoida jäseniä osallistumaan oman työpaikan, yhdistyksen ja liiton toimintaan. Verkostossa suunnitellaan toimintaa ja tehdään yhteistyötä liiton yhdistysten kanssa.

Tule mukaan toimintaan!

Jalla-Jalla! kokoontuu parin kuukauden välein. Haluaisitko tulla mukaan seuraavalla kerralla? Ota yhteyttä Isto Mäkelään: isto.makela@jhl.fi, 050 433 1590.

Varsinais-Suomi, MeVe

Kaakkois-Suomi, KaMat

Pohjanmaa, PoVer

Itä-Suomi

Tietoa työelämästä eri kanavissa

Tiesithän, että voit vaihtaa nettisivujemme kielen englanniksi tai ruotsiksi sivun yläosasta löytyvästä kielivalikosta.

Facebookissa Trade Union JHL -sivu on JHL:n virallinen englanninkielinen sosiaalisen median kanava.

Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö SAK:n työelämän pelisäännöt -sivulta löydät työelämätietoa 23:lla eri kielellä. JHL on SAK:n jäsenjärjestö.

Lisäksi JHL:n omasta aineistopankista löydät kampanja- ja muita materiaaleja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Ota yhteyttä!

Haluaisitko kysyä jotain maahanmuuttajatoiminnastamme tai liittoon liittymisestä? Voit olla yhteydessä maahanmuuttajatyöstä vastaaviin asiantuntijoihimme: